tag:blogger.com,1999:blog-32318376.post2223432391867595349..comments2023-11-02T13:09:03.080+01:00Comments on catalunya.ffw: El vi com a metàforaMarc Arzahttp://www.blogger.com/profile/09237468198343621061noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-32318376.post-42271972583325603402007-08-07T11:40:00.000+02:002007-08-07T11:40:00.000+02:00Oriol,I tant! El vi a taula cada dia forma part d'...Oriol,<BR/><BR/>I tant! El vi a taula cada dia forma part d'una manera de viure, d'una manera de ser! Jo recordo amb molta estima el dia que el meu avi em va posar vi al got per primera vegada, jo tenia 12 anys i era com un reconeixement. Una manear de dir: ja ets gran. Qui ens ha conven�ut que el vi �s com el tabac? El vi, quan t'ensenyen a veure'l i estimar-lo des de petit no �s m�s que una beguda, suc de terra!<BR/><BR/>M'agrada molt el vostre projecte. Felicitats! Combina modernitat amb tradici� i apunta all� on hem d'anar. Al futur, per� ben arrelats!<BR/><BR/>Felicitats de nou,<BR/><BR/>MarcMarc Arzahttps://www.blogger.com/profile/09237468198343621061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32318376.post-52619677680701445442007-08-07T10:08:00.000+02:002007-08-07T10:08:00.000+02:00Marc,Llegeixoen el teu article una crítica a l'aut...Marc,<BR/>Llegeixoen el teu article una crítica a l'autoestima dels catalans, a través del vi.<BR/>Jo reflexiono sobre la sociologia del vi en el meu blog www.vinum.bitacoras.com i m'inclino a pensar que una determinada "modernització" de Catalunya ha reduït l'espai del vi, reservant-lo per aactes socials, reduint-ne l'ús quotidià; i provablement això hauria influït en la pèrdua de pes de la nostra indústria vitivinícola, poc posicionada en el terreny de les marques. Sembla que el sector s'ha adonat d'aquest dèficit i lluita per ocupar espai en el món.<BR/>Jo mantinc la pregunta, no obstant, pel vi quotidià.<BR/>A la preocupació sociològica i adjunto una proposta comercial: faig un vi de qualitat (de les D.O.s Terra Alta, Montsant i Tarragona), envasat en BiB, per la quotidianitat de la generació emergent. Pots veure el producte a la web www.alterovinum.com ...Oriol Pérez de Tudelahttps://www.blogger.com/profile/02927461506250209925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32318376.post-46778209662744904212007-05-29T15:31:00.000+02:002007-05-29T15:31:00.000+02:00Anònim,I jo que em pensava que era categòric en le...Anònim,<BR/><BR/>I jo que em pensava que era categòric en les meves opinions.<BR/><BR/>Gràcies,<BR/><BR/>MarcMarc Arzahttps://www.blogger.com/profile/09237468198343621061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32318376.post-34144081763772811602007-05-29T14:25:00.000+02:002007-05-29T14:25:00.000+02:00Quitando Ribera del Duero (que lamentablemente ha ...Quitando Ribera del Duero (que lamentablemente ha visto reducida su producción por las lluvias torrenciales) el resto de vino español es pipí de perro.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32318376.post-33602532043490108032007-05-25T13:03:00.000+02:002007-05-25T13:03:00.000+02:00Roger T.,Gràcies per l'enllaç!MarcRoger T.,<BR/><BR/>Gràcies per l'enllaç!<BR/><BR/>MarcMarc Arzahttps://www.blogger.com/profile/09237468198343621061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32318376.post-51649336819801692232007-05-25T06:09:00.000+02:002007-05-25T06:09:00.000+02:00Benvolgut Marc, crec que el fet que els propis cat...Benvolgut Marc, crec que el fet que els propis catalans no consumim més els nostres vins és a causa, com esmentes, de la falta d'orgull de ser, una mancança essencial que tenim els catalans, però que alguns, poc a poc, intentem posar-hi remei. A mi m'agrada molt el vi, encara que no hi entenc gaire, i la veritat, no et sé dir si els Rioja són millors o no que els Priorat. Però és difícil trobar varietat de vins catalans a molts llocs, a la majoria l'únic que trobes és el Raimat. <BR/><BR/>Bé, t'haig de dir que també trobo el teu blog interessant, i t'hi he posat un link des del meu, salutacions.Roger T.https://www.blogger.com/profile/05539595483996392648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32318376.post-81550943832133113402007-05-24T17:21:00.000+02:002007-05-24T17:21:00.000+02:00David,Justament allà on hi ha una presència més es...David,<BR/><BR/>Justament allà on hi ha una presència més escassa del vi del país és a l'hosteleria. Un escàs 17% de vi català a les cartes i bodegues d'hotels i restaurants. Consumim poc, ensenyem encara menys.<BR/><BR/>Gràcies,<BR/>MarcMarc Arzahttps://www.blogger.com/profile/09237468198343621061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32318376.post-68747128633469102282007-05-24T10:29:00.000+02:002007-05-24T10:29:00.000+02:00Crec que també és un tema d'habits. La gent més gr...Crec que també és un tema d'habits. La gent més gran es va acostumar a associar Rioja amb vi de qualitat, mentre que molts vins catalans (per exemple, els del Priorat) eren associats amb vins "de cada dia". Això fa que instintivament es vagi a comprar un Rioja i que el propietari del supermercat li dediqui una atenció principal a les seves prestatgeries (recordem que les prestatgeries són, com les graelles televisives, un recurs escàs).<BR/><BR/>Com canviar-ho? D'entrada per les noves generacions, que han crescut amb una cultura del vi diferent a la dels pares i que desconeixen que encara no fa massa els Priorats els venien a doll a les bodegues del barri. Prova d'això és que en restaurants més actuals Priorats, Terres Altes o Costers del Segre ja figuren a les cartes, fins i tot en llocs destacats.<BR/><BR/>El repte és adreçar-se al consumidor senior (entre 50 i 70 anys). Aquí potser fóra bo fer algun tipus de campanya promocional en positiu (per exemple, posant els vins en promoció durant un parell de setmanes als restaurants). Això és una cosa fàcil de fer i que només requereix de la coordinació entre productors, restauradors i el suport de l'administració.Vida quotidianahttps://www.blogger.com/profile/08308097524262507816noreply@blogger.com