dilluns, d’abril 12, 2010

Campanya de transit: "Que condueixi la mama!"


N'hi hauria prou d'aconseguir que les mares
fossin les responsables de conduir a cada operació
sortida i tornada per a reduir els accidents de forma dràstica

S'ha provat gairebé tot. Campanyes de sensibilització, imatges impactants, sentimentalisme tipus “papa no corris”, multes duríssimes, pressió policial i límits de velocitat surrealistes. S'ha provat gairebé tot però la darrera operació sortida de Setmana Santa ha estat la més mortífera de la dècada.

Les campanyes insisteixen any rere any en arguments similars. No beguis, no corris, fixa't-hi, mantingues la distància, no parlis pel mòbil, descansa, ... Però fent un cop d'ull als estudis sobre la conducció hi ha una dada que salta a la vista i que no s'ha aprofitat mai. Les dones son de llarg molt millor conductores que no pas els homes. Més conductores vol dir menys accidents.

Ho confirma un estudi del RACC.
Les conductores respecten més els semàfors i els límits de seguretat, es corden més sovint el cinturó de seguretat i beuen menys si han de conduir que no pas els homes. Ras i curt, condueixen millor i de forma més segura. Però si això és així per què la gran majoria de les famílies continuen optant perquè condueixi el pare? N'hi hauria prou d'aconseguir que les mares fossin les responsables de conduir a cada operació sortida i tornada per a reduir els accidents de forma dràstica.

El lema de la propera campanya de transit sembla clar: “Que condueixi la mama!”.
*

6 comentaris:

joliu ha dit...

Doncs jo, què vols que digui... No m'ho crec això.
La majoria de morts en el ram de la construcció són homes i no diríem que les dones són millor paletes, oi?

Marc Arza ha dit...

Joliu,

Doncs jo sí. Estic segur que les dones no tindrien tants accidents a l'obra. No es distreurien, no farien un cigaló entre totxo i totxo i no s'oblidarien mai de posar-se la línia de vida.

No tenim dades sobre la construcció però sí que les tenim sobre conducció i ja veus que diuen.

Gràcies i fins aviat,
Marc Arza

Anònim ha dit...

Bon dia @marcarza! Penso que el tema radica en que sóm més prudents i respectem molt més les normes, no en que conduim millor. :)

@nuriaantoli

Marc Arza ha dit...

Núria,

És que quan s'és més prudent i es respecten més les normes... S'acaba conduint millor.

Gràcies i fins aviat,
Marc Arza

esparver ha dit...

mmmm, el dia que tingui una estadística de número d'accidents per quilòmetre recorregut em creuré les dades. I aquesta estadística no la tenim, però la podem intuir i no és tan femeninament correcta.

Com deia aquell hi ha mentides, mentides fastigoses i estadístiques.

carles ha dit...

Jo conec les 2 millors conductores d'Espanya...la meva mare i la meva sogra, fa 20 anys que no agafen el cotxe tant mateix renoven el carnet per si calen punts...unes quantes mes aixi i les xifres surten rodones del tot...i es politicament correcte.