dissabte, de desembre 27, 2014

Microblog a cop de twit (recull 39)


Un recull de twits dels últims mesos:

POLÍTICA:

  • L'eina més útil de la mala política són els personatges menors amb egos majors.
  • El centre polític és gris i avorrit. Ocupar l'espai polític central és tota una altra cosa. #Convergència no és de centre, és central.
  • Progres que no compartirien ascensor amb algú de l'Opus Dei però desfilen contra Israel al costat d'imams fonamentalistes. Paradoxes.
  • L'èpica i la mística de la democràcia assembleària s'acaben de cop quan es recorda la darrera reunió de la comunitat de veïns.
  • Abans que la finitud dels recursos del planeta hi ha la finitud de la nostra capacitat de posar-los en valor. El límit som nosaltres.
PODEMOS:
  • Podem no és un partit, és una traducció. Sucursalisme assemblearista. Bolivarians de l'M-30.
  • Que tota l'empenta regeneradora d' @ahorapodemos acabi a Catalunya en una trista sucursal no és una anècdota. Explica èxits i fracassos.
EUROPA:
  • Seguint els moviments polítics i l'opinió pública europea queda clar que si no fos pels Estats Units els russos ja tornarien a ser a Berlín.
  • Un milió d'europeus són fills de parelles del programa #Erasmus. La primera generació d'autèntics ciutadans de la Unió.
COMUNICACIÓ:
  • El que passa a Twitter només té importància (i justet) per la gent que és a Twitter. Està bé recordar-ho de tant en tant.
  • En diem analistes d'opinió però 99 de cada 100 són activistes d'opinió. Empenyen més que interpreten.


1 comentari:

Unknown ha dit...

Voldriem fer una crida a la població de Catalunya per empènyer la creació, 100 anys després, en el marc de la independència que va arribant, d'una Caixa de Pensions nova, bastida de baix cap a dalt, al veritable servei del país. Més o menys, com ho va ser al principi, però que malhauradament es va malmetre pel camí.

Demanem a la ciutadania d'unir les forces per què després de les eleccions del 27 de Setembre del 2015 pogèm egigir amb fermesa i decisió a la nova Generalitat que sigui concedida una llicència bancària, imprescindible per iniciar operacions.

A Catalunya tenim una massa enorme d'estalvi a mans de ciutadans mobilitzats amb el procès cap a la independència. Aquesta ciutadania passarà a la Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit una bona part dels seus estalvis el mateix dia que obri les portes.

Per un altra costat, les necessitats que té Catalunya de financiació en projectes perfectament sostenibles, cap a autònoms, agricultors, ramaders, pescadors, comerciants, petits empresaris i emprenedors son ingents: La crisi econòmica, sumada a la miserable desaparició de tantes caixes d'estalvis que hi havia al territori, sumat tot plegat a la sequera en el crèdit ha portat a unes necessitats de financiació que trigarem anys en satisfer.

Tot això sense esmentar la massa d'aturats que necessiten una empenta econòmica en forma de petit crèdit per enjegar una nova activitat i posar-se un altra cop a treballar.

Demanem doncs adhesió a tothom al projecte www.caixacatalana.cat per tal de conformar una massa suficient de població que literalment, li obligui als futurs governants de Catalunya a concedir la llicència bancària i obrir una primera oficina durant l'any 2016

Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit
projecte@caixacatalana.cat
Telfs: 902 362 066 / 651 686 500