dijous, de novembre 15, 2007

President Montilla, tinc una pregunta per a vostè...


Algú molt proper a mi serà el proper dimarts entre els ciutadans convidats al programa que l’espai Tengo una pregunta para usted* dedica al President Jose Montilla. Aquest algú demana idees.

Que li preguntarieu al President de la Generalitat?

Totes les propostes rebudes fins diumenge al migdia poden acabar en forma de pregunta al President.
*A no ser que el programa sigui en desconnexió per a Catalunya, que hi fa el President de la Generalitat en aquest tinglado?
.

28 comentaris:

Marc Vidal ha dit...

Marc, conec el programa i qui el fa... no és per desil·lusionar-te, però difícilment permetran això que proposes a menys que (a) l'infiltrat tingui uns collons com un toro i (b) menteixi sobre les preguntes que diu que farà...

Toni Ros ha dit...

Jo li preguntaria una cosa senzilleta, com ara: ¿Quin és el darrer llibre en català que s'ha llegit?

Dessmond ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Dessmond ha dit...

Jo li demanaria si és gaire seriós que per entrar a la Generalitat a fer de txupatintes t'exigexin més que per a fer de president.

xdtm ha dit...

A nosaltres ens sembla que caldria preguntar sobre les amenaces a periodistes del Bolaño.

Oriol ha dit...

Marc, jo tinc una pregunta que potser seria més escaient fer-li al senyor zapatero, però el senyor montilla em val. a Veure: el 1985 es va derogar una part de la llei organica del tribunal constitucional que regulava el recurs PREVI d'inconstitucionalitat; sabent com es sabia que fos quin fos el resultat de la negociació del estatut el PP l'impugnaria, de veritat ningú va pensar en recuperar aquest recurs perque el Tribunal Constitucional es pronuncies abans d'un referendum on la gent va votar una norma que potser mai entrara en vigor? i en cas de que ningú hi penses, presionarà la generalitat per recuperar aquest recurs en favor de reformes futures del estatut d'autonomia?

gracies i salut company!!!
Cordialment: Jo

Un indígena ha dit...

He estat pensant. Voleu que us digui la veritat. Montilla no m'inspira res. No li preguntaria res. No em provoca ni ràbia. Li preguntaria alguna cosa, per exemple, a Carod, però és que Montilla... que voleu que us digui. És tan destrempant! Amb aquella fredor funcionarial. No canviarà l'expressió de la cara davant cap pregunta que li pugui resultar incòmoda. Es limitarà a deixar anar alguna frase de manual amb aquella retòrica vàcua i senzillament no respondrà. Ni tan sols s'emprenyarà. Aquella grisor. Que duguin algú altre amb una mica de nivell si us plau. Els meus millors desitjos per a l'infiltrat, però.

Anònim ha dit...

L'amic indígena té raó: és tan i tan difícil pensar una pregunta per en Montilla…

Potser alguna cosa que el faci suar una mica, com ara… ¿Quan es reunirà amb en Sala i Martín per fer el segon plat que té pendent? Segur que ell ho entendrà…

Dessmond ha dit...

L'indígena té molta raó. A mi em va costar molt fer la pregunta i m'hi vaig esforçar més pensant en tu, Marc, que en realment un interés per demanar-li res.

kanopus06 ha dit...

La pregunta és evident:

El seu director de comunicació ha amenaçat a periodistes de la Vanguardia?

Anònim ha dit...

A quina edat es va sentir catala per primera vegada? I la ultima?

Josep (sl) ha dit...

Això és contraprogramació Política. El 20-N l'Artur Mas fa la seva presentació pública de la casa comuna del Catalanisme.

Què té vosté contra Xavier Sala i Martín? Vosté el va insultar repetidament en una entrevista. Per preguntar sobre la seva gestió com a (pèssima) ministre.

Josep (sl) ha dit...

Quina és la seva formació? Apart de la de ser un grís Funcionari. No Sabem què tingui gaires coneixements o estudis.

o

Esta vosté d'acord de la següent afirmació de Robert Louis Stevenson. "La política és la única gran activitat humana què no requereix cap formació"?

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Jo li faria una pregunta imperativa
Perquè no t'en vas d'una vegada. Dimiteixe i convoques eleccions?.

RY ha dit...

Perquè des de l'aprovació del nou Estatut es dicta per 1a vegada un decret de Presidència que es publica a l'agost en forma de Decret Llei sense justificar la urgència, sobre urbanisme determinant com s'ha d'interpretar la normativa espanyola a Catalunya i que es carrega l'autonomia local dels nostres municipis?

Anònim ha dit...

¿Qué li sembla el darrer article de
Xavier Sala i Martin?

Anònim ha dit...

Sr. Montilla,

Per què li deien el "guerrillero", a Sant Joan Despí i a Cornellà, quan fou activista destacat del maoista Partido del Trabajo de España, al Baix Llobregat, durant la transició?

Andreu

Anònim ha dit...

Jo tambè tinc una pregunta per tots vosaltres, per damunt de tot hi ha una cosa ben senzilleta, que es diu, "respecte", i cap de vosaltres sap el que significa.
No es respecta ni les institucions que han estat democráticament votades.
I el que tambè preguntaria, es qui de vosaltres ademès, te familiars, algú ben proper, que no ha nascut a catalunya, perquè no li pregunteu a aquests familiars desdequant s'han sentit "catalans"?.
No anem bè, i amb gent com vosaltres.....????

marius ha dit...

Benvolgut anònim (?): respecte tot, crítica la que convingui. La democràcia no està absenta de crítica i comentaris (no sempre elogiosos)...
L'oposat és anestèsia (que ja ens acostuma a ser familiar)

Anònim ha dit...

Dede el PP engañado de Malgrat un detalle el que vende billetes de renfe en Malgrat y jefe de la policia Sr Valentin pas a formar en Malgrat por el nombre del Sr Montilla osea ni catalan ni castellano yo Psoe.

Anònim ha dit...

Jo li preguntaria: per què no li demana al seu soci Zapatero per que no ha publicat encara les balances fiscals de totes les comunitats autonomes espanyoles tal com va prometre?

Marc Arza ha dit...

Marc Vidal,

El cert és que l'infiltrat té uns collons com un toro però finalment s'ha decantat per una pregunta poc punyent.

Tonibanez,

Durant la campanya em va sorprendre que quan li preguntaven pels seus llibres de capçalera o els darrers que havia llegit mai ni havia un en català. No em sorprenia que no en llegis, em sorprenia que no tingues el tacte de mentir.

Dessmond,

Uf! Pregunta dura aquesta! És Montilla el President menys qualificat de tota l'època moderna? Sí!

Xdtm,´´

Aquesta i la de les balances fiscals eren la meva opció per a preguntar durant el programa. El bolañogate és dels afers més greus que han passat al país.

Oriol,

La pregunta és bona. En Maragall i companyia es pensaven que el TC no seria capaç d'atacar un estatut aprovat en referendum. Il.lusos! També és cert que no debien comptar amb que l'Estatut seria tan dolent i l'entusiasme dels votants seria tan escàs.

Indígenes,

Déu n'hi dó! No hi ha res pitjor que la ignorància.

Joan,

Si li preguntes això segur que et canvia el cognom i se'n va. Oi Sr. Sala-i-Marín?

Dessmond,

Home,és el President de la Generalita, oi? No era la meva primera opció, tampoc la segona, tercera o quarta, però és el President. Alguna cosa deu tenir a dir...

Kanopus06,

Com ja he dit, la pregunta és excel.lent i necessària.

ra,

L'última... Tu que ets als USA, deixa'm posar un link a un article d'abans de les eleccions en que relacionava la Constitució americana i el candidat Montilla. (http://catalunyafastforward.blogspot.com/2006/08/no-person-except-natural-born-citizen.html)

Josep (sl),

He trobat molt lletja la contraprogramació. Jo hi seré a la conferència, espero poder-ne escriure alguna cosa.

Josep (sl),

Formació. Jo també li demano més a un President. Molt més. Una pregunta dura però adequada.

Quim,

Imperativa-imperativa, eh?

ry,

Bona pregunta tècnica. Te la sabria respondre?

Marc Arza ha dit...

Ramon,

Resposta del President. No l'he llegit.

Anònim,

Com tants i tants personatges de l'esquerra catalana, el seu passat força immediat és d'un radicalisme salvatge. Per veure'n les conseqüències només cal llegir "Els Assassins de Franco" d'en Francesc Marc Alvaro (http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/08/els-assassins-de-franco.html).

Anònim,

Alguns dels comentaris han estat crítics i aguts, però tampoc no he vist cap gran falta de respecte. Potser que no ens l'agafem amb paper de fumar.

El meu pare és el primer de la seva familia a neixer a Catalunya i la meitat de la meva familia són catalans d'adopció. Si us plau no em donguis lliçons. Ara, no trobes que al President de la Generalitat se li pot exigir alguna cosa més que al comú de la població.

Marius,

Estem d'acord en la teva resposta.

Anònim,

No sé de que parles, però sembla divertit.

Anònim,

Gran pregunta. On collons són les balances fiscals?

Gràcies a tots,

Marc Arza

Anònim ha dit...

US EN DEIXÓ 3

1- Vostè ara diu defensar el Nou Estatut , quan l’ UCD i el PSOE es volien polir l’ Estatut del 1979 amb la LOAPA i tots els del psc veu estar ven mudets Maragalls , Obiols i cias inclosos fent el botifler , va ser quan vostè va veure que tenia un gran futur en el psc o li va frepar més en aquella mateixa època quan a “las Cortes Generales” els del PSOE es van polir el Grup Parlamentari de los Socialistes de Catalunya psc-PSOE.

2- Vostè com ha President de la Generalitat diu no dependre del PSOE , com s’ explica dons que el diputats a Madrid “del seu partit” el psc-PSOE en 30 anys de democràcia , mai han votat res en contra del PSOE fins i tot durant els 4 anys (1977-1981) que maquilladament és deien “Grupo Parlamentario de los Socialistes de Catalunya psc-PSOE.

3- Veu normal que el psc-PSOE en el Tripartit-1 fes fora al Carod i desprès a tota l’ Esquerra (abans ERC) i 6 mesos desprès vostè i el psc-PSOE fer com si res el Tripartit-2 e inventar-se el càrrec de Vice-president de la Generalitat per en Carod.

Anònim ha dit...

HEM DEIXAVA LA PRIMERA
Quan vostè era Ministre d’ Industria i s’ estava gestant el Nou Estatut , vostè per “ajudar” va dir allò de “Catalunya no tiene derechos històricos” . Al cap de pocs mesos vostè encapçala la reedició del Tripartit-2 , això vol dir? que ja creu que Catalunya si té drets històrics , o vol dir que es un assumpte que no li preocupa gens i que el mal ja el va fer en el seu moment amb aquelles declaracions , o és que ha aconseguit que Esquerra (abans ERC) passi de drets històrics , etc , o es que vostè i el Carod per una poltrona , bon sou , vehicles oficials , etc , sou capaços de fer “tripas corazón” i el que faci falta o es que en el fons els 2 sou iguals de tant seure un al costat de l’ altre.

Josep (sl) ha dit...

Els assassins de Franco es un magnífic. llibre m'encanta i me vaig fer un fart de riure amb el capítol sobre els pares de ciutadans.

la meva pregunta sobre l'afirmació m'agrada perquè és dura, però elegant i a l'hora i qualsevol resposta el deixa en evidència.
Sí, perquè és el seu cas.
No, ui, si però ell no en té de formació.

Josep (sl) ha dit...

Esta vosté d'acord de la següent afirmació de Robert Louis Stevenson. "La política és la única gran activitat humana què no requereix cap formació"?

Me referia a aquesta.

Marc Arza ha dit...

Carrasclet,

Molt bones les tres. El PSC ha de marcar paquet és sovint.

Josep (sl),

Un gran llibre, certament.

Gràcies a tots,
Marc Arza