dijous, de març 06, 2008

Risc de majoria absoluta


Els últims quinze anys han fet oblidar les majories absolutes
del PSOE, tan semblants als deliris aznarians

PSOE o PP, PP o PSOE, un dels dos grans partits espanyols quedarà com a vencedor en les eleccions del proper diumenge. Però tot i que les enquestes presenten resultats ajustats, sembla que només el PSOE podria fer-se amb la majoria absoluta. En unes eleccions que Catalunya no pot guanyar, una majoria absoluta és l'autèntica derrota. L'horitzó més fosc possible.

El vot anti-PP té tanta força que pot acabar portant a un resultat pitjor que aquell que es vol evitar. Els últims quinze anys han fet oblidar les majories absolutes del PSOE, tan semblants als deliris aznarians. El risc d'un govern Rajoy dèbil compensa amb escreix l'esforç d'evitar un govern Zapatero omnipotent i tancat a qualsevol proposta catalana.

El catalanisme arriba desorientat a aquestes eleccions i són molts els que esperen el proper dia 10 per fer foc nou. El que cal tenir clar és que votar ZP per evitar un govern Rajoy pot acabar essent un gran error.
-

12 comentaris:

Daniel Daranas ha dit...

Votaré en blanc. Ho mantinc. Però Rajoy i el PP estan difonent tant d'odi i tanta manipulació contra Catalunya, el català, el govern legítim i el sistema democràtic espanyols, utilitzant el terrorisme, les víctimes, escopint brutícia a tort i a dret, que francament han estat a punt de fer-me votar una altra opció. No ho vaig tan negre com tu. Que la gent reacciona i vota més del previst el PSOE per frenar la nena de l'exorcista? Bé, ells s'ho han buscat. Que amb la majoria absoluta o una aproximació a ella (que crec molt probable) no es resoldran els problemes de Catalunya? Bé, i quan s'han resolt? No veig tanta diferència en el paper jugat històricament per CiU i, encara menys, ERC. S'intenta vendre com que ser decisius és molt important. A la pràctica es pactaran quatre detalls sense massa importància. Sempre ha estat així. Jo no m'hi capficaria. Per mi ara mateix el Zapatero pot treure 190 escons, que jo dormiré igual de tranquil.

Marali ha dit...

Doncs mira, jo preferiria una majoria absoluta de ZP, abans que un govern de Rajoy en minoria. Aquesta gent em fan por. Com diu en daniel d.l. els papers jugats per CIU i ERC no han resolt mai res per Catalunya. Quan CIU va apoyar al PP durant 8 anys, quins beneficis va treure per Catalunya?

Anònim ha dit...

Jo era votant d'ERC, ara em dona bon rotllo el candidat d'ICV, en Lluís Suñé. Els insults del PP contra ell em deixa clar, que la rebel.lia no està a ERC. Votaré a un indigent mal vestit, votaré a Lluís Suñé.

Dessmond ha dit...

La majoria absoluta també l'afaboreix el vot en blanc. Pel mateix efecte que va provocar l'aparició de Ciutadans al Parlament. Però els serrells se'ls endurà un dels dos partits majoritaris.
Tot suma a favor de les formacions espanyoles, quan en clau catalana ningú aposta. O només una minoria, és clar.

Anònim ha dit...

Pot guanyar Rajoy

No ens deixem enlluernar per les enquestes i els resultats dels debats. Rajoy està viu i pot guanyar. No ens deixem influir per la nostra realitat política. A Espanya, allà lluny, la cosa està frec a frec i tant pot guanyar el PP com el PSOE.

Voteu el que voteu estarà bé. Això és personal i només us pertoca a vosaltres jutjar si feu bé o no. El que és més important és que havent comprovat que PP i PSOE són el mateix, el que cal d'ara endavant és opinar, influenciar, pressionar perquè els catalans exerceixin de catalans. Tots, societat, empresa, política.

Dit, d'una altra manera, que actuem pensat primer en Catalunya i que som catalans abans que res, i només catalans, i després ja veurem si som taronges, grocs, rojos o verds, del nord o del sud...

Obrim camí. El nostre propi camí. Sense dreceres personals. Sense aturades. Sense aturador...

Dessmond ha dit...

Xavier,

Dius: "Dit, d'una altra manera, que actuem pensat primer en Catalunya i que som catalans abans que res, i només catalans, i després ja veurem si som taronges, grocs, rojos o verds, del nord o del sud..."

Sí senyor!

Anònim ha dit...

Precisament per això, penso que és un error de votar en blanc.

Anònim ha dit...

A mi fa dies que em preocupa una majoria aclaparant del PSOE. Hi ha algun comentari que diu qeu tampoc no passaria res, però això només reafirma la tesi que la gent a l'hora de votar té una memòria que no va més enllà de les dues o tres darreres setmanes? Ningú no recorda la Maleni ? Algú ha tastat l'AP 7 de Cambrils a Martorell darrerament ? Algú recorda què ens estan fet amb el Prat ? El darrer cap de setmana era a Brusel·les, vaig poder marxar amb Iberia però vaig haver de tornar amb Clickair, pq Iberia ha suprimit el seu vol: La meitat de la gent que va embarcar va haver de pagar suplement de pes, molts d'ells havent contractat vol... A IBÈRIA !! Em sembla que el lñimit eren 12 kg!! Em sembla que tot plegat és un insult
Pel que fa a majories absolutes, és evident que nigú no recorda que el cafè per tothom és un invent socialista. Algú recorda els intentshomogeneïtzadors amb la LOAPA ? Fins i tot un instrument al servei exclusiu de l'Estat com és el Tribunal Constitucional ho va trobar excessiu...
De veritat que tant us fa una majoria absoluta socialista ?
Se n'ha esvait l'pció amb l'atemptat d'ETA ?

Anònim ha dit...

El Tribunal Constitucional del temps de la 1ª LOAPA era molt diferent del que és ara. Ara mateix s'estan barallant per veure què fan amb l'Estatut de la Moncloa retallat i s'esperen que surti el guanyador del 9-M, però tots, tots, volen carregar-se'l per la sagrada unidad de España que és l'única cosa que importa. I no importarà res el que diguin els catalans ni votant referendums. Van per acabar amb nosaltres definitivament: Estatut derogat, castellà a les escoles, TV3 cada cop més castellanitzada, res de balances fiscals, augment del cadastre estil Felip V per xuclar-nos més la sang, etc. Ens deixaran en res. Bé, sempre ens quedarà Internet invent dels Americans i segur que inventen alguna aplicació més que ens farà servei, segur!!!

Josep (sl) ha dit...

UNES ELECCIONS DIFÍCILS
Per al catalanisme, les eleccions de diumenge són unes eleccions difícils. Ho són perquè la bipolarització entre PSOE i PP s’ha accentuat més que mai, fins a límits de més que dubtosa legalitat, amb els debats entre els dos candidats d’aquestes forces polítiques. Són, també, unes eleccions difícils perquè les forces polítiques catalanistes hi arriben afeblides i profundament dividides. Ho són, finalment, perquè la propera legislatura serà decisiva per veure si el marc legal engegat amb el nou Estatut té alguna viabilitat de desenvolupament raonable o si cal oblidar-se ja d’una vegada de la vella idea catalanista de reformar Espanya i optar per altres camins. D’aquí a quatre anys, quan tornem a votar els nostres representants al Congrés dels Diputats i al Senat, res ja no serà igual i les característiques que tingui aquesta nova situació dependran en gran mesura dels resultats de diumenge.

Per a nosaltres, que tenim la defensa de la llibertat de Catalunya com un dels nostres ideals bàsics, no hi ha dubte que diumenge cal votar a les forces polítiques nacionalistes que no tenen cap vinculació amb els partits d’àmbit espanyol. Només elles podrien aconseguir que l’actuació del nou govern espanyol sigui menys desfavorable als interessos catalans del que ho han estat aquests darrers quatre anys. Certament l’experiència de la legislatura que ara acabem no convida a l’optimisme ja que el govern socialista ha pogut jugar amb una política d’aliances variables que ha fer que la capacitat d’influència del nacionalisme català fos molt minsa. Però, malgrat tot, aquest és l’únic camí possible. A partir de dilluns, si els resultats ho permeten, la nostra tasca serà pressionar perquè la representació política nacionalista al Congrés dels Diputats faci valer el seu poder. Ara del que es tracta és d’aconseguir que aquest poder sigui el més gran possible i això només es pot aconseguir d’una manera: amb el nostre vot.

Josep (sl) ha dit...

Marali: Molts benmeficis: Moltes competències, gestió de ports el Mossos com a policia integral, que Catalunya més que dobles el pressupost... Un PSOE té la mateixa visió d'Espanya que el PP, si no mira que he rebut ERC del PSOE. Res sols invasions de competències.

Dessmond ha dit...

Com va anar el sopar? Se't va atravessar, veient els resultats?. Reus un feu pepero!. I en ZP fregant la majoria absoluta!. Quin panorama!