dimecres, de maig 28, 2008

Un MIT per a Sant Cugat. Un exemple per al país.


L’aposta de Sant Cugat per aconseguir la seu de l’Institut Europeu de Tecnologia (IET) és una notícia excel·lent per ella mateixa. Encara que la seu de l’IET acabi essent per a Budapest, Wroclaw o Viena, la proposta de Sant Cugat per acollir el futur hub europeu de la innovació marca un camí a seguir. Un camí d’ambició global, excel·lència professional i acord transversal. L’ambició d’aspirar a un projecte de primera línia mundial. La professionalitat necessària per a dibuixar una candidatura que compta amb el suport del MIT. L’acord transversal de les institucions del país. Tres ingredients que haurien de ser presents en tants i tants altres projectes que el país necessita.

..

3 comentaris:

Jordi Banderer i Barenys ha dit...

Una persona molt propera a la candidatura de Sant Cugat em va dir que ho tenien molt difícil. Tandebò s'equivoqui. Valdria la pena ja només pel fet que sigui una altra ciutat diferent a Barcelona la que sigui seu d'una activitat senyera. Recordeu el famós principi de reequilibri territorial?

És evident que si Sant Cugat aconsegueix la seu IET es beneficiarà de la marca Barcelona (que també està en procés de reposicionament a través d'iniciatives com el 22@). Però, és encoratjador pensar que les ciutats mitjanes també poden fer coses... Quan passarà això al Camp de Tarragona o a les Terres de l'Ebre?

El projecte que ha presentat Sant Cugat és molt complet i intel·ligent. La seva concepció basada en una organització i funcionament en xarxa i en múltiples aprofitaments de sinèrgies i oportunitats, mereixeria guanyar. No fa gaire (la setmana passada) l'Alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, l'explicava de forma molt clara al Programa de Joan Barril a les 21 h. a Catalunya Ràdio ("el cafè de la república").

Marc Arza ha dit...

Jordi,

El projecte és collonut. Que fracassi no el farà menys bò.

Ara, la Unió Europea hauria de mirar de treballar amb criteris objectius, sobretot si de debò aspira a modernitzar la seva economia.

Gràcies,
Marc

Jordi Banderer i Barenys ha dit...

La Unió Europea, objectiva? Ni en els temps de la CEE-6! Ara que sabem que el projecte ha estat descartat. Els de Sant Cugat tenen un pla B?

Molt em temo, que com sempre en aquest país, no s'hagi contemplat cap escenari que no fos desitjable. Per superstició. Igual que els candidats a unes eleccions que no volen saber res de preparar un discurs per a la nit d'eleccions en cas de derrota...

Espero equivocar-me. I que realment hi ha Pla B.