dimecres, d’agost 06, 2008

El bonisme


Trancripció*:

“Què és el bonisme? Podríem definir-lo com una actitud moral que té per fórmula una gran dosi de comprensió i de ganes d’ajudar, unes gotes o un bon raig de complex de culpa i una cullerada d’inseguretat sobre els propis valors. O sigui, una barreja de bons propòsits amb escrúpols i complexos. “

“De vegades, el bonisme es combina amb un altre estat de l’esperit, ben diferent, que és el progressisme. No el progressisme cínic amb ànsia de poder i que mira d’utilitzar i manipular els bons sentiments, sinó el progressisme un pèl ingenu i desinformat que de bona fe s’apunta a tot el que creu que és moda, avançat, intel·ligent i èticament millor.”

“Aquesta simbiosi de bonisme i progressisme, que a Catalunya es dóna molt, ens deixa indefensos. A Europa tampoc no li fa cap favor, però especialment no en fa cap a Catalunya, que és un país en situació crítica i amb una societat molt pressionada. Nosaltres necessitem valors sòlids i conviccions fermes que ens ajudin a mantenir-nos i a defensar-nos.”

*Aquest text sobre el bonisme no és meu. Ja m’agradaria. És una text transcrit de les Memòries del President Pujol tot just publicades. Un llibre que val la pena recomanar a tothom. Aquestes ratlles en són només un aperitiu.

4 comentaris:

Artur ha dit...

Pujol, és un coneixedor profund i expert de l'espectre sociològic català i espanyol. La seva intuició, la seva intel·ligència i la seva estimació per Catalunya, pels seus pobles, per la seva llengua i cultura, han fet d'ell el més gran dels presidents catalans.

Pujol comunica amb el poble català i sap què és Catalunya. Res a veure amb el compendi de mediocritat que governa en aquests moments.

Marc Arza ha dit...

Artur,

A Catalunya hi ha pocs polítics capaços de fer la segona derivada política davant de qualsevol qüestió, però ho hem compensat amb un Pujol que feia la tercera i la quarta sense cap problema.

Marc

Un indígena ha dit...

Molt bo.

Marc Arza ha dit...

Indígena,

Això son només quatre ratlles de les fantàstiques "Memòries" del President Pujol. Un llibre que segur que ja has llegit i que val molt la pena.

Gràcies i fins aviat,
Marc Arza