dimarts, de maig 26, 2009

Si tu no hi vas Maleni torna!


8 comentaris:

marius ha dit...

el cert és que segueixen l'estratègia Zaragoza: no sabem que dir però si no ens votes, vindrà el PP (amb el que ens estenem amb nocturnitat) - tot sigui per la unidad indisoluble de la patria.

Jaume ha dit...

Jo penso que fins i tot la llista és il·legal.

Com sabeu només hi ha vuit noms a la paperetadel PSC. Segons la llei electoral la papereta ha portar tants noms com escons a cobrir ( a més d'uns suplents) per tal de cobrir la contingència que tothom votés el mateix partit. Donat que a les eleccions europees la circumpscripció electoral és unica per a tot l'estat espanyol la llista ha de tenir cinquanta-i-escaig noms més suplents i és una llista única i la mateixa per a tots els votants de la mateixa cirumpscripció. Aquesta llista de PSC per tant no compleix la llei. És més, també enganya donat que encara que introdueixis una papereta que tingui com a número 1 la Sra. Badia en realitat estas votant com a número 1 al Sr. Lopez Aguilar.
Llei en ma aquesta llista no es pot impugnar? Els seus vots no haurien ser considerats com a nuls?

Jaume ha dit...

Perdo. rectifico.

La llei ho permet(artícle 222 de la Ley Orgánica 5/1985) però és absurd. A qui estàs votant com a cap de llista?

De fet la numero 2 de la llista del PSC (Maria Badia) és la número 4 de la llista del PSOE. Serà legal però continuo pensant que falseja i enganya.

Dessmond ha dit...

Jaume,
És inconstitucional una llista que no representa el que votes. Com a mínim això. LLegeix el darrer article del Cimera. Expliquen molt bé el que dius, que pot vulnerar la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

Josep (sl) ha dit...

al cimeraextra.blogspot.com
Allí hi trobareu els detall de les butlletes del PSOE i de les seves irregularitats.

Crec què per una vegada, podem dir les veritats. Amanides amb estil demagògic de'n José Zaragoza; què al capdavall amb un sistema de llistes tancades és així tot Vot al PSC vota la Maleni Álvarez.

Miquel Saumell ha dit...

Ahir jo tocava el mateix tema i en Joan Oliu em van deixar el seguent comentari al meu blog;

Això trobes "inexplicablement legal" en realitat no ho és.
L'article 222 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG)diu:
'Los partidos, federaciones, coaliciones o agrupaciones de electores podrán hacer constar, en el momento de presentación de la candidatura ante la Junta Electoral Central, su voluntad de que en determinadas secciones electorales coincidentes con el territorio de alguna de las Comunidades Autónomas se expresen únicamente los nombres de los candidatos y suplentes miembros de partidos o de sus organizaciones territoriales, con ámbito de actuación estatutariamente delimitado a dicho territorio, así como, en su caso, su propia denominación, sigla y símbolo'.

Ben llegit diu que es permet que a la llista apareguin 'únicament' els candidats d'un territori, mentre que la papereta del PPSC hi han posat al capdament el cap de llista espanyol i després els catalans.

Si algun partit tingués collons ho impugnaria.

Artur ha dit...

Una maligna i malintencionada manipulació. La maquiavèl·lica tergiversació del sentit de la llei. Hayek tornaria a la tomba després de llegir l'article 222 de la Llei electoral.

Jaume ha dit...

No crec que cap partit ho denunciï. ERc ho fa també. I algun aliat de CIU ambé (crec que el Partit Andalucista). No és tan descarat com el PSC però ho fan.