dissabte, d’agost 30, 2008

Jo també faig El Singular Digital


A partir d’avui aquest bloc s’incorpora a la nova secció de bitacoles d’El Singular Digital. Una iniciativa que aposta per obrir aquest diari al fenomen bloc reconeixent la vitalitat i l’empenta de la catosfera.Poc a poc els blocs van sortint de l’endogàmia i guanyen presència més enllà de l’espai que fins ara tenien reservat.

Fa alguns mesos, en Vicenç Villatoro, parlant de la cultura del catalanisme afirmava que el país havia sigut capdavanter en cultura popular, la dels ateneus i els cors d’en Clavé, però havia entrat en dificultats quan la cultura s’havia convertit en indústria. Ara, els entramats p2p i les eines digitals tornen a posar al nostre abast la possibilitat d’aixecar un moviment cultural de producció social, de molts a molts. Els blocs en són tan sols una part però han demostrat l’enorme capacitat creadora del país quan es compta amb les eines per a sintonitzar-la correctament.

Avui acaben les vacances impagables que fa dos mesos que duren i el catalunya.ffw reprèn la feina. Una feina tímida de reflexió i opinió que vol contribuir a fer de Catalunya una societat viva i dinàmica, un país pioner que arribi al món global, complex i digital des del seu caràcter singular.

Ens veiem aquí i al Singular Digital!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Moooolt bé! Els teus apunts enriquiran aquest mitjà i podran arriba r a molta més gent. Esperem que el món de les idees per escrit pugui canviar la realitat que en envolta. Bona rentrée! felicitats!

Un indígena ha dit...

Bona iniciativa de El Singular. Ja saps que els indígenes som lectors habituals de catalunya.ffw; felicitats.

Montse ha dit...

EI!!!! ET SEGUIRÉ, molt bona iniciativa.

Marc Arza ha dit...

Xavier,

Moltes gràcies a tu. Com diuen a "The West Wing": "No dubtis mai que un grup de ciutadans compromesos poden canviar el món. Saps per què? Perquè mai no ho ha fet cap altra cosa".

Indígena,

Sabeu que el seguiment és mutu.

Montse,

Espero anar-te llegint per aquí.

Gràcies a tots tres,
Marc