dijous, d’octubre 23, 2008

Llibre: "La Dictadura de la Incompetència"



De la contraportada:

"¿Vostè es considera «societat civil»? Atenció: forma part d’una espècie amenaçada."

"Aquest llibre defensa la iniciativa privada i per tant la llibertat. És un retrat clar i actual dels vicis d’Europa, sobretot del sud d’Europa. Ens fa veure les trampes de l’antiglobalització, deixa en evidència la falsa solidaritat i denuncia les relacions promíscues entre cert poder econòmic, el progressisme mal entès i el poder polític."

"Amb extraordinària lucidesa Xavier Roig (que fa anys ja va pronosticar que Barcelona esdevindria «un Lloret amb ínfules culturals») pretén posar-nos en guàrdia contra un Estat ineficaç. Un Estat que cada cop cobreix més espai amb la seva densa teranyina (és significatiu que el 68% dels parlamentaris de Catalunya provingui del sector públic), una escola que modela el pensament i un discurs dominant que denigra per sistema tot allò que sigui privat i exalça tot allò que sigui públic."

"La dictadura de la incompetència no vol afegir-se a la «cultura de la queixa». Al contrari. Vol apel·lar a la consciència de cada ciutadà i de cada empresa per tal que siguin més exigents amb ells mateixos, perquè si volem superar la crisi que ja ha començat no podem comptar amb ningú més."
+

6 comentaris:

joliu ha dit...

Gràcies per la recomanació

Anònim ha dit...

Es un llibre brillant, en línia amb la resta del que escriu en articles o llibres. Molt recomanable. Veritats a punys!
Aucanada

Marc Arza ha dit...

Joliu,

De res, espero que en gaudeixis tant com jo.

Aucanada,

Brillant i necessari. Amb una dotzena de Xavier Roig el país faria una altra cara.

Gràcies,
Marc Arza

Artur ha dit...

L'he llegit. Impressionant. Esperem que arribi al màxim de gent possible. És imprescindible la seva lectura.

Marc Arza ha dit...

Artur,

Hi estic d'acord. Ja saps que toca, parlar-ne molt...

Gràcies i fins aviat,
Marc

Josep (sl) ha dit...

És un llibre que he llegit i és molt agradable a la lectura pel seu seu èstil. No pel seu contingut que ens deixa força malament.
Però és millor la veritat incomoda del metge que et diu: Ha de deixar de fumar a la del metge què et diu. Té 3 mesos de vida, hauria d'haver deixat de fumar.