dilluns, de desembre 31, 2018

Microblog a cop de twit (recull 54)


Recull de twits dels últims mesos, tal com raja:


Espanya

Hi ha un corrent d'opinió que tracta l'Estat com si fos aquell parent agressiu amb qui no es pot discutir perquè perd els nervis. Com si la culpa fos teva per no acotxar el cap i donar-li la raó. Ja sabem com és...

Que l'opinió pública i publicada de l'Estat espanyol hagi aconseguit viure la no extradició del President @KRLS i els seus Consellers com si sentís ploure és extraordinari. 1/2 Espanya és una societat piramidal en que l'Estat té un enorme grau de control en tots els fronts. Catalunya ha compactat encara més una maquina de poder implacable. 2/2

Lecciones de la historia: cada vez que la política española niega y reprime la aspiración soberana de Cataluña la extrema derecha abre una brecha en la democracia.

Intimitat i llibertat d'expressió

Qui estigui lliure de converses privades infumables, ridícules i ofensives que tiri la primera pedra!

Quan l'Estat filtra converses per destruir polítics mirem de començar assenyalant a l'Estat i no als polítics, si us plau.

Qualsevol acusació senzilla que demani una defensa complexa és fàcil d'utilitzar demagògicament contra algú. El frau fiscal hi encaixa perfectament.

Un món sense ironia és un món sense llibertat. Ironia sobre tot, també sobre el més sagrat.

Sobre l'espai públic

L'espai públic mai no és neutre, mai. Quan se'lvol neutre el que realment s'intenta és imposar una neutralitat concreta sempre carregada d'ideologia.

A l'espai públic hi ha d'haver expressió i debat, expressió pacífica i debat respectuós. L'espai públic és per viure'l. També per viure'l políticament.