dilluns, de desembre 31, 2018

Microblog a cop de twit (recull 55)


Recull de twits dels últims mesos, tal com raja:


Un sol poble

Un país amb tants ciutadans vinguts de fora només sobreviu com a societat viable a través de la integració. I només hi ha integració quan hi ha un projecte obert i atractiu. (1/2)

Per això a la Revolució dels Somriures el somriure era més important que la revolució. Per això cal recuperar el somriure. Per això la revolta emprenyada obre esquerdes al país. (2/2)

La categoria "unionista" és indefinida i nefasta. Hi ha catalanistes que no veuen clara la independència i no sembla massa bona idea sumar-los a l'espanyolisme ranci.

Estimar l'espanyolitat catalana. No tolerar-la, no respectar-la, estimar-la. Ser un sol poble també vol dir això. Podria ser la idea més important que ha d'assumir el catalanisme pels anys que vindran.

La.majoria creixent no vindrà de ser més sinó de tenir menys gent em contra. No es tracta de convèncer més sinó de generar menys rebuig.

Sobre la tolerància

Que la Paradoxa de la Tolerància de Popper sigui utilitzada per alguns intolerants per justificar les seves actituds és la paradoxa de la paradoxa.

Al pensament intolerant s'hi respon amb pensament, als fets intolerants s'hi respon amb fets. Respondre al pensament intolerant amb fets intolerants no el combat, l'alimenta.

La intolerància contra la intolerància només és una mala excusa teòrica per justificar la intolerància.

Si us molesta el dret de manifestaciô de la gent de VOX potser us hi assembleu més del que sembla.


Internacional

No és Andalusia, no és Espanya, és el món. Hi ha una tendència global cap al nacionalisme reaccionari. Populisme antielits i política antipolítica. El món que ve no serà una festa.

Que la política exterior de la Xina sigui més oberta, il·lustrada, dialogant i favorable al lliure comerç que la dels Estats Units és una bona notícia tràgica.