dimarts, de setembre 04, 2007

Power to the People


El document Power to the People va ser promogut al Regne Unit per una comissió independent (Power Comission) i publicat el febrer de 2006. Aquest document estudia la profunda crisi de desvinculació política ciutadana a les democràcies establertes. Tant en el diagnòstic com en les solucions apuntades, és un text essencial en el debat per a la necessària renovació democràtica i la modernització del sistema polític català.

Descarregueu aquí la versió catalana del resum executiu del document:


.

.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer de tot Marc, enhorabona per a la traducció que no fa altra cosa que comfirmar el que estavem dient i pel debat que has obert, que per cert, l'he enllaçat en els meus dos blocs.

Les classes polítiques, veritables "castes" socials, son les que han de deixar pas a la gent de peu, de fora dels partits, si no aconseguim que aixó sigui una qüestió de tots anirem veient com elecció rera altra, les abstencions van augmentant.

Salut i €

Marc Arza ha dit...

Gràcies pels enllaços Eduard.

La classe política haurà d'obrir-se, però és també indispensable que participi activament. Tenim l'oportunitat, i la necessitat, d'aconseguir una democràcia més directa i tensada, però sense representants i "classe política" no serem capaços d'aixecar un sistema útil.

Gràcies,
Marc