diumenge, de setembre 14, 2008

Una broma d'estiu a can PSC


Aquest ha estat un estiu de congressos polítics a Catalunya. Allunyats del ball de bastons entre republicans i populars, els conclaves de convergents i socialistes van ser una bassa d'oli. Potser per això la direcció del PSC va voler entretenir l'audiència del país amb una facècia política molt i molt divertida. Com qui no vol la cosa, l'endemà de la votació de la nova executiva socialista la premsa anunciava que en Josep Ma Sala tornava a la direcció del PSC.

No cal tenir massa memòria per a recordar el nom del Sr. Sala. Fa tot just deu anys va haver d'abandonar la direcció socialista per entrar a Can Brians a complir condemna pel finançament il·legal del PSOE. Però la cosa no queda aquí, els capitostos del PSC no en tenen prou de posar algú amb les mans tacades a la direcció del partit. La conya socialista arriba al màxim quan sabem a que es dedicarà en Josep Maria Sala a partir d'ara. Els presentem el Sr. Sala, nou secretari de formació i ciutadania del Partit dels Socialistes de Catalunya. Formació i ciutadania, fot-li!

El finançament dels partits polítics és una qüestió difícil i mal resolta a Catalunya i al conjunt de l'estat. No s'hi val a fer el fariseu acusant al Sr. Sala quan cap partit català, cap ni un, té les mans netes. Ara, quan algú ha estat condemnat en ferm per finançament fraudulent, la decència més elemental demana que s'aparti de la primera fila i deixi tota responsabilitat de partit. Una decència que no sembla que preocupi al PSC i, encara pitjor, tampoc als seus votants.
*

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Sembla ser que això de la "Ciutadania" és una plaga sociata que no té aturador...

Ciutadania 1
Ciutadania 2

Anònim ha dit...

Una mica manipulat o esbiaxat el teu ecrit, t' has oblidat del final, declarat inocent pel TC 23 dies després d' entrar en presó.

Records

XD

Marc Arza ha dit...

Toni,

Això de la "Ciutadania" és un exemple de la diferència entre un Dept. d'Ensenyament i un Dept. d'Educació. Als meus fills els educo jo, a l'escola només cal que els ensenyin.

XD,

El que va fer el TC 23 dies després que el Sr. Sala entrés a la presó va ser suspendre l'execució de la sentència, no pas declarar-lo innocent. Si bé és cert que temps desrés va estimar parcialment (parcialment!) el recurs del Sr. Sala.

Val la pena llegir la crònica del cas d'en Miquel Iceta: http://www.iceta.org/salafile.html

Ja he comentat en el post que el Sr. Sala és un més de la llarga llista d'imputats, acusats i condemnats per assumptes foscos de finançament en TOTS els partits. És clar que hi ha matisos.

Se li poden fer actes de desgreuge, el PSC pot comptar amb ell, però NO hauria de poder tornar a la direcció del partit.

Gràcies a tots dos,
Marc

marius ha dit...

El Sr. Sala, pillat amb les mans al calaix, va ser condemnat. Lleig posar-lo de nou a la direcció!. Però el Sr. Sala, en virtud de la seva antiga ocupació deu saber un munt de coses la mar de curioses, deu tenir carpetes amb papers... el Sr. Sala podria ser una bomba de rellotgeria que cal mantenir quita per tal que no s'emprenyi i exploti fora de lloc

Unknown ha dit...

Un poble té els polítics que es mereix. Catalunya i Espanya no són, per desgràcia, l'excepció que confirma la regla.
Un alt percentatge dels votants del PSC-PSOE encara creuen que voten a Felipe, sino com s'explica que l'extra-radi de Barcelona i Tarragona els voti tant.
Algú dels votants es llegeix el programa electoral? Els vots haurien de ponderar-se.
Salutacions

Juan

Anònim ha dit...

Com gairebé sempre amb tu no estic d' acord, que bó que som amics.

Cuida't

XD

Marc Arza ha dit...

Màrius,

Tot i això, crec que és important diferenciar entre la corrupció per a benefici personal i la corrupció per al partit. No dubto de la honesteda personal del Sr. Sala, però la seva gestió professional va caure en el delicte i l'invalida per a seguir com a dirigent del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Juan,

En absolut, de cap manera, compartiexo que els vots s'hagin de ponderar. Una persona un vot és un axioma, un dogma de fè. Obrir aquesta caixa dels trons acabaria amb la democràcia.

Anònim,

Gràcies per la informació.

XD,

I és clar.

Gràcies a tots,
Marc