dijous, de febrer 21, 2008

El debat Solbes-Pizarro en directe

No us perdeu la crònica d'en Jordi Graupera

23:15 El Parlament de Catalunya perd el debat!

El debat d'aquesta nit ha punxat la bombolla Pizarro. Ha demostrat que la Lliga d'Honor li va gran. Com és possible que aquest home pogués enfrontar-se al Parlament de Catalunya i sortís vencedor d'un debat amb els nostres representants?

23:10 Es tanca el debat

Pizarro defineix el model socialista com a "paro, inflación y incertidumbre...". Afirma que si guanyen les eleccions faran un pacte de finançament autonòmic "en el que seguramente nos pondremos de acuerdo". Ja tremolo!

Com diuen al Twitter el Marc Vidal i companyia, en Solbes fa d'estadista i s'emporta el debat.

23:05 Solbes parla d'economia, Pizarro fa política de baix nivell

Pizarro treu l'estanquera i parla de llengua, família, ensenyament... Algú li ha dit que això no és un míting?

El Ministre Solbes demana més vivenda de protecció oficial. Però no havíem quedat que hi havia centenars de milers de pisos buits? Fer-ne més és la solució? No caldria deixar que el mercat fes el seu camí?

23:05 Infraestructures i Catalunya

Catalunya suposa el 20% del PIB espanyol. La xifra és molt més alta si parlem de PIB industrial i arriba al 30% quan citem exportacions. Fins ara el desastre en dotació d'infraestrucutres d'aquesta "regió espanyola" bàsica sembla totalment irrellevant per a l'economia de l'estat.

23:00 Bany de dades d'en Solbes a Pizarro

El Ministre rebat totes la dades que present el Sr. Pizarro. Seguretat Social, atur, I+D, no m'estranya que CiU demanés en Solbes com a Ministre quan van pactar amb el PSOE.

23:00 Pizarro al Gornal

En Pizarro recorda la seva visita al Gornal. Pocavergonya!

23:00 Solbes socialista

El Ministre Solbes es reclama amic dels impostos i del muscul fiscal de l'estat.

22:55 Comentari rebut (un indígena)

Per cert, la referència al terrorisme i a ANV per part de Pizarro ha estat totalment fora de to.

22:55 3er bloc, economia de futur

Discurs mínimament liberal d'en Pizarro. Bona frase "el que gana gana y el que pierde pierde". Reclama "talento, formación y energia". En Pizarro gosa reclamar infraestructures. Ni tan sols es parla de Catalunya per tirar-li a Solbes en cara el nyap de rodalies.

22:50 Comentari rebut (un indígena)

He pensat el mateix sobre el tema de l'habitatge de la Comunitat de Madrid. Pel que fa a l'impost de societats i l'impost de successions, en Solbes ha callat.

22:45 Pausa publicitària

Fins ara només s'ha parlat de Catalunya per explicar que la Comunitat de Madrid fa més VPO que nosaltres. No m'estranya, sense calés no hi ha miracles.

L'economia de l'estat espanyol se sustenta sobre el dèficit fiscal de Catalunya, el País Valencià i les Illes. El fet que es puguin permetre un debat polític sense que ningú pregunti sobre aquesta qüestió posa de manifest que la política espanyola es juga amb cartes marcades.

22:40 Comentari rebut (Dessmond)

En Pizarro afirma que Madrid fa més vivenda de protecció que Andalusia i Catalunya juntes. Aquest tio em posa malalt. I no dubto que sigui veritat el que diu. Sino que confirma l'expoli a la qual la gent com ell ens ha sotmés. Aquest tipo l'únic que fa és recordar-me que val molt la pena la independència. Altrament, ell, ells, lograran acabar amb nosaltres.

22:36 Solbes: joc, set i partit

Ha passat gairebé el 50% del debat i el Ministre Solbes ha arraconat en Pizarro. No ha entrat a cap de les seves provocacions i s'ajusta a parlar d'economia.

22:30 Discutint les ofertes del PP

El Ministre Solbes afirma que és impossible fer anar l'estat amb les retallades d'impostos del PP. Pizarro suggereix acabar amb el Ministeri d'Habitatge i, uf!, no negociar amb terroristes. Aquest home perd els papers.


22:25 Creació d'ocupació.

En Solbes argumenta que hi ha hagut creixement d'ocupació i de renda per càpita. També afirma que han crescut els salaris per sobre la inflació. Contesta en Pizarro amb el pessimisme actual sobre el futur i citant els dos milions d'aturats. Sincerament, esperava més d'aquest home. El problema no és l'atur sinó la nul.la productivitat.

Vaja, en Pizarro toca el canon. Podria fer més sang amb la qüestió.

22:15 Que pensa el món d'Espanya?

L'electricista Pizarro ementa informes internacionals que mostren preocupació per l'evolució de l'economia espanyola. Ah! Ja surt l'atur. Uf! I la unitat de mercat. Ja hem sortit. Quinze minuts i ja s'ha esmentat (veladament) l'Estatutet.

Fins ara el Ministre Solbes és el gran guanyador del debat. En Pizarro està arraconat. Aquest és el Pizarro que va treure pit al Parlament de Catalunya. Quina vergonya!

El primer bloc es dedica a una panòramica general de l'economia. Comença en Pizarro explicant que el món s'acaba. Inflació, dèficit i atur rècord per a l'estat espanyol. Crítica el model del totxo però no sembla que recordi que va ser el Partit Popular qui en va posar les bases.

El Ministre Solbes respòn: no hi ha crisi, hi ha turbulència? qüestió de noms. Com pot ser que el Ministre d'economia posi com a contrapès al deute de les famílies de l'estat el valor dels seus actius? Si ens consolem amb el valor fictici de la vivenda és que estem fent comptabilitat tipus Enron.

Ja ha sortit en Mariano Rubio i el fantasma de la corrupció socialista. Tampoc no és estrany si pensem que en Solbes va ser Ministre de l'últim govern Gonzalez. Sembla que la inflació és la clau d'aquesta part del debat. El Ministre Solbes argumenta que la inflació és europea, però el cas és que no pot negar el diferencial que l'estat té amb Europa.
Fantàstica

10 comentaris:

Dessmond ha dit...

En Pizarro afirma que Madrid fa més vivenda de protecció que Andalusia i Catalunya juntes. Aquest tio em posa malalt. I no dubto que sigui veritat el que diu. Sino que confirma l'expoli a la qual la gent com ell ens ha sotmés. Aquest tipo l'únic que fa és recordar-me que val molt la pena la independència. Altrament, ell, ells, lograran acabar amb nosaltres.

Un indígena ha dit...

He pensat el mateix sobre el tema de l'habitatge de la Comunitat de Madrid. Pel que fa a l'impost de societats i l'impost de successions, en Solbes ha callat.

Un indígena ha dit...

Per cert, la referència al terrorisme i a ANV per part de Pizarro ha estat totalment fora de to.

mesmarge ha dit...

Hola, jo n'he vist només una mica però he vist molt més econòmic (d'economia) en Solbes, en Pizarro m´ha semblat que ratllava molt el populisme - de dretes total, és clar- com quan ha començar a argumentar que si la familia i que si els inmigrats i tal, no?

Anònim ha dit...

Lamnetable el Pizarro. Vist el nivell d'aquest paio davant un rival de més talla, demostra que quan va venir al Parlament de Catalunya, les nostres senyories devien venir directament de la paltja: van fer un ridícul espantós, i el nyap de BCN no els hauria d'haver permès fer vacances.
Ara que amb el ridícul dels de CiU ahir amb la fallida resolució de Kosovo, no sé què esperem
Bona idea Marc, m'ha servit per poder seguir més o menys el debat i no perdre'm el Polònia
Josep

Marc Arza ha dit...

Dessmond,

No calia tenir un nacionalista al debat, només hauria calgut poder fer una pregunta. Preguntar per l'expoli fiscal hauria estat interessant.

Indígena,

En Pizarro ha fet política i en Solbes s'ha limitat a parlar d'economia. Quin bluf aquest Pizarro.

Mésmarge,

En Pizarro ha quedat arraconat als deu minuts de debat. Família, Espanya, llengua... no li ha quedat cap Cristo gros per treure de l'armari.

Josep,

Ara a tu et toca obrir un bloc per explicar-me el Polònia.

Gràcies a tots,
Marc

Dessmond ha dit...

Les teves conclusions són les que en general dona la premsa.
Bona aquesta idea de seguir el debat per aqui!

mesmarge ha dit...

Si, felicitats per la idea. Trobo que ha estat una iniciativa innovadora dins d'aquest àmbit. Salut

Artur ha dit...

Si del Parlament de Catalunya en Pizarro va sortir triomfant, diu molt poc de la talla política dels nostres representants i, especialment, del nostre govern.

Nihil novum sub sole.

Josep (sl) ha dit...

Tant un i altre demostren perquè no val la pena ser espanyol. De fet el solbes se'l va menjar per gat vell quan el Pizarro va sortir-se de l'economia.