dimarts, de novembre 03, 2009

Contra l'inquisidor Garzón


La detenció, l'escarni públic i l'empresonament
arbitrari dels Srs. Alavedra i Prenafeta
és una d'aquestes injustícies

L'únic benefici que en podem treure d'una injustícia és la llum que aboca sobre els racons foscos del sistema. La detenció, l'escarni públic i l'empresonament arbitrari dels Srs. Alavedra i Prenafeta és una d'aquestes injustícies i ajudarà a il·luminar la darrera herència negra de l'Espanya franquista. L'Audiència Nacional. Un tribunal especial sense equivalent en cap estat de dret. Una plantilla de magistrats que massa sovint han estat alhora jutge i pat. Un organisme d'estat que des de Madrid s'ho mira tot amb aquella mirada madrilenya que els catalans sabem que mai no ens afavoreix. I entre tots els dèficits d'aquesta parodia de justícia hi sura el megalòman Garzón. L'il·luminat que tants cops ha castigat innocents a patir errors d'instrucció i plantejament guiats pels seus deliris de grandesa.

Només des de la negació de la justícia que representa l'Audiència Nacional es pot arribar a comprendre l'ordalia per la que passen els Srs. Alavedra i Prenafeta. Dos avis de setanta-cinc i setanta anys detinguts a l'alba per un escamot de la Guardia Civil amb armilla antibales i botes de canya, com qui s'enfronta a un grup de mercenaris. Passejats per Barcelona enmig dels periodistes. Traslladats a l'escorxador de l'Audiència Nacional en condicions semblants a les del bestiar i sotmesos a l'escarni de les manilles a l'hora del telenotícies. No caldria res més per a veure la iniquitat infinita d'aquest sistema de “justícia” però una llegida a la interlocutòria de l'anomenat cas Pretoria dóna encara més arguments i faria posar vermell un estudiant de primer de Dret.

De totes les barrabassades de la interlocutòria de l'inquisidor Garzón (dir-ne jutge a hores d'ara seria excessiu) la més grossa és aquesta d'acusar els Srs. Prenafeta i Alavedra del delicte d'associació il·licita. Un tipus penal pensat per a les bandes armades, els grups violents, paramilitars i de promoció de l'odi. Si l'inquisidor Garzón s'equivoca i no en sap més potser caldria reclamar la seva inhabilitació però el pitjor és que no es tracta d'un error. L'inquisidor Garzón acusa els Srs. Alavedra i Prenafeta d'aquest delicte perquè és l'única forma que té de mantenir el cas sota la seva jurisdicció. I és que només si se'ls acusa d'associació il·licita es justifica la intervenció de l'Audiència Nacional. L'inquisidor Garzón és injust a consciència i acusa dos innocents d'un delicte inexistent per a mantenir-se en l'estela del justicialisme i poder grapejar dos avis que van abandonar la política abans del canvi de segle. Acusa dos innocents en benefici propi. L'inquisidor Garzón dicta conscientment una interlocutòria injusta i comet un delicte de prevaricació tal i com s'estipula en l'article 404 del Codi Penal.

A la foguera amb l'inquisidor!*
*Gir literari no literal
*

7 comentaris:

Vier ha dit...

No veig el problema enlloc, per un que actua contra els maleïts polítics...

Anònim ha dit...

QUE POTSER AQUESTS DOS AVIS ja éren jubilats i els van enxampar per pixar en un raco del parc?

recordo el Macia Alavedra martir per haver de pagar les autopistes i després va presidir Atopistes de Catalunya (AUCAT)"les nostres autopistes".
Deixem-nos de romanços, GRACIES als Jutges i Inspectors d'Hisenda.
O, és que a Catalunya no tenim Chorizos, perdó, Botifarrers.

Lluís ha dit...

Aquests guàrdies incivils són uns marietes. S'enfronten a dos avis desarmats que jo no dic que no hàgin robat però ni que fossin terroristes islàmics armats fins les dents. Jaquetes anti-bales, per qui? Per protegir-se d'ells mateixos? no sigui que es disparessin.
Botes de canya, com uns xulus putes de merda. Estil guàrdia civil: xuleria de merda.

Lluis. ha dit...

Has escrit tot això reflexionant sobre el que deies, o has escopit al sentir la noticia sense reflexionar??

Es igual si son avis que si son joves, els que la fan la pagan.

La classe política deixa molt que desitjar i hem sorprèn molt que encara hi haguí persones que els hi donin suport.

Marc Arza ha dit...

Vier,

La mateixa frase "els maleïts polítics" és el problema. Però el més greu és que les injustícies del sistema són importants perquè et pot tocar a tu un dia. Si l'Audìencia Nacional s'inventa delictes per a mantenir la seva jurisdicció i no passa res, et pot tocar a tu un dia. Si permetem que la presó incondicional caigui damunt de qui no se la mereix quan no hi ha justificació possible, et pot tocar a tu algun dia. Quan a les penes que demana l'acusació hi sumem la condemna social del telenoíties i la cosa passa gola avall com si tal cosa, et pot tocar a tu algun dia.

Anònim,

Doncs el cas és que l'acusació que se'ls hi imputa és fina com un paper de fumar. Però encara que no ho fosla pressumpció d'innocència demana una certa prudència.

El que és segur és que al Sr. Alavedra no se l'acusa d'haver presidit Aucat.

Lluís (1),

Doncs sí, francament, una mica bastant desproporcionada l'actuació de la Guardia Civil. Si els haguessin cridat a declarar s'haurien estalviat hores de feina i l'efecte hauria estat el mateix. Bé, el mateix no, milor!

Lluís (2),

Home, l'escrit està força reflexionat. No és gran cosa però ja m'agradaria ser capaç d'escriure així escopint el primer que em passés pel cap.

Estic totalment d'acord amb tu quan dius que qui la fa la paga però el cas és que encara no sabem qui ha fet què. Sabem que hi ha unes acusacions a l'aire força vagues i amb una argumentació molt i molt feble.

També coincideixo amb tu en el poc nivell general dels nostes polítics però el cas és que els Srs. Prenafeta i Alavedra no en son de polítics. Fa vint i deu anys respectivament que van plegar de l'ofici. Justament son dos personatges d'una època en que la talla política mitjana era força més alta. Una època per enyorar.

Gràcies a tots,
Marc Arza

Lluís ha dit...

Hola Marc,

El que no podem pretendre es que aquestos senyors es tractin diferent que qualsevol altre presumpte delinqüent, si als altres surten del vehicle sense mampares aquestos també, per molt important que fossin en el seu temps. Sinó les lleis han de canviar-se i que serveixin per tothom igual.

Crec que quan un es o ha sigut polític ho es per tota la vida, aquestos senyors estaven afiliats a un partit polític, i segur que seu-hi demanava ajuda i opinió en molts casos.

Si surten culpables dels carrega que sels hi imputen crec que aquella època perdrà tot el seu resplendor.

Moltes vegades per culpa d´unes persones es perd tot lo aconseguit.

Garzon serà tot el que vulguis mediatic, tindrà afany de protagonisme, però prefereixo això que no el jutge que no te res sobre la seva taula i només passa l´estona esperant que arribi l´hora de plegar. Per mi es una persona que afronta els casos que molts no volen afrontar.

Marc Arza ha dit...

Lluís,

Coincidim. No podem tractar els Srs. Alavedra i Prenafeta millor que cap altra ciutada. El que jo demano és que no se'ls tracti pitjor. Que no se'ls apliqui una pena d'escarni públic quan encara no han estat jutjats i que no se'ls imposi la presó incondicional sense cap mena de justificació legal.

Dir que un polític manté les seves obligacions amb la comunitat de per vida és força discutible. Discutible del tot. Però afirmar que una condemna (impossible pel que jo sé) als Srs. Alavedra i Prenafeta tacaria el llegat del pujolisme és ridicul. Seria tant com dir que si el Doctor Mengele s'hagués fet de Metges sense Fronteres en acabar el nazisme això hauria dignificat la figura de Hitler.

Gràcies i fins aviat,
Marc Arza